» فرهنگی، هنری » سینما و تئاتر » پاسخ کوبنده مرجع تقلید به سفیر انگلیس + تصاویر
سینما و تئاتر

پاسخ کوبنده مرجع تقلید به سفیر انگلیس + تصاویر

۲۸ تیر ۹۶ 0۰28

[ad_1]

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، محمدحسین کاشف‎الغطاء در سال ۱۲۹۴ قمری (حدود ۱۲۵۵ شمسی) در محله عمّاره نجف دیده به جهان گشود. جدّ او علامه شیخ جعفر کاشف‌الغطاء سرشناس‎ترین و پرآوازه‎ترین فرد این خاندان است.

محمدحسین در نوجوانی، مقدمات علوم را فرا گرفت و سپس در محضر استادان بزرگی همچون آخوند خراسانی، سیدمحمدکاظم یزدی و میرزا حسین نوری به شاگردی نشست. او مدارج علمی را به سرعت طی کرد و پس از وفات علامه یزدی، مرجع تقلیدِ عده زیادی از مردم شد.

 

آیت‌الله کاشف الغطاء در طول عمر پربرکت خود، با تشکیل جلسات متعدد به تربیت طلاب علوم دینی مبادرت می‌‏ورزید. او همچنین به منظور نشر معارف اسلامی به برخی از کشورهای اسلامی سفر کرد و در دانشگاه‏‌ها و مراکز علمی مصر، ایران و فلسطین به سخنرانی پرداخت.

این عالم ربانی، شرکت در امور سیاسی و توجه به مسائل مربوط به حکومت را از واجبات می‌‏دانست. از این ‏رو در جنبش ملی عراق، نقش به سزایی داشت. او با آغاز جنگ جهانی اول، در جهاد آزادی‏بخش مردم عراق علیه نیروهای اشغالگر انگلیسی، فعالانه شرکت کرد.

آیت‌الله کاشف الغطاء با وجود مسئولیت‏‌های متعدد و فعالیت‏‌های گسترده اجتماعی و سیاسی، آثار علمی و ادبی بسیاری از خود به یادگار گذاشته که از بین آن‌ها می‌‏توان به تحریرُ المجلّه در ۵ جلد، المراجعات الریحانیه در ۲ جلد، حواشی عین الحیات، السیاسه الحُسَینیه و دیوان شعر اشاره کرد.

 

* دیدگاه کاشف‌الغطاء درباره ولایت فقیه

آیت‌الله کاشف‎الغطاء بر این باور بود که نباید احکام اسلام در تنگنای سلیقه مجتهد قرار بگیرد، زیرا فرجام چنین کاری این است که احکام اسلام، به صورت خشک و بی‎روح درآید.

وی در مورد اختیارات ولی فقیه هم معتقد بود: ولایت فقیه همه مواردی را که به مصلحت اسلام و مسلمانان است، در برمی‎گیرد.

در محرم ۱۳۷۳ قمری، «سِر جان تروتبیک» سفیر انگلیس در عراق، به دیدار کاشف‎الغطاء رفت و گفتگویی میان آنها درباره کمونیسم، اسرائیل و مسایل دیگر صورت می‎گیرد. کاشف‎الغطاء جنایت‌های انگلیس در جهان را به او گوشزد می‎کند. سفیر که درمانده بود، می‎گوید: آیا در این کتابخانه بسیار بزرگ شما که هزاران جلد کتاب در آن هست، کتابی علیه ما هست؟

تروتبیک تصور می‎کرد که کاشف‎الغطا پاسخی نخواهد داشت. چون کتاب‌های او درباره فقه، اصول، تفسیر، حدیث و دیگر علوم اسلامی است که در آنها اسمی از انگلیس هم نیامده است. کاشف‎الغطاء فریاد برآورد: کتاب که چیزی نیست. قلب‌های همه ما علیه شماست. از دل یکایک ما به خاطر نیزه‎ای که شما به جهان عرب زدید، خون می‎چکد!

گفتگوی کاشف‎الغطا با سفیران انگلیس و آمریکا با نام «محاوره الامام مع السفیرین»، مکتوب و در قالب کتاب چاپ شده است.

 

 

این مرجع آگاه و فقیه مبارز سرانجام در ۲۸ تیرماه ۱۳۳۴ شمسی در ۷۷ سالگی در نزدیکی کرمانشاه بدرود حیات گفت و پیکر مطهرش پس از تشییعی با شکوه، در نجف اشرف مدفون شد.

 

انتهای پیام/

[ad_2]

لینک منبع

ثبت شرکت سئو سایت

به این نوشته امتیاز بدهید!

سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس

  • ×

    با ما در ارتباط باشید