استفاده از روش درمانی «پی آر پی» برای درمان مفاصل آسیب دیده
سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس
28 مهر 96
6۰49
[ad_1]
هومن انگورانی متخصص طب ورزشی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در خصوص روشهای درمانی با استفاده از تزریق PRP یا پلاکت توضیح داد: بحث استفاده از PRP یا پلاکت برای درمان آسیبهای ورزشی حدود چند دهه است که در مجامع علمی جهانی مطرح شده و مقالات متعددی در این زمینه ارائه گردیده است.
وی افزود: برای انجام PRP از خون خود فرد استفاده میشود به طوریکه در ابتدا حدود 30CC از خون فرد گرفته شده و این خون در داخل کیتهای مخصوص PRP قرار گرفته و با ماده ضد انعقاد تزریق میشود و سپس بعد از دو نوبت انجام سانتریفیوژ میتوان پلاکتها را جدا کرد.
این متخصص طب ورزشی گفت: پلاکتهای جداشده از غلظت بالایی برخوردار بوده و دارای ۳۰ نوع فاکتور رشد هستند که تعدادی از این فاکتورها به رشد برخی از سلولها مانند سلولهای غضروفساز کمک میکنند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: این پلاکتهای غلیظ در محیط آسیبدیده رها میشوند و میتوانند کمک زیادی به بهبود درد و آسیب آن ناحیه کنند.
وی عنوان کرد: میزان موفقیت PRP در شرایط و افراد گوناگون متفاوت است و به عوامل متعددی از جمله دقت PRP، ناحیه آسیب، تکنیک استخراج و ویژگیهای فردی بستگی دارد.
انگورانی تصریح کرد: امروزه از این روش برای درمان آرتروز زانو استفاده میشود اما باید توجه داشته باشیم که استفاده از این روش در سنین پایینتر و در اوایل زمان آسیب دیدن زانو تأثیر بیشتری بر روند درمان خواهد داشت و همچنین برخی آزمایشها نشان داده است تزریق PRP میتواند باعث افزایش غضروفسازی در ناحیه آسیبدیده شود.
وی گفت: استفاده از PRP برای درمان التهابهای تاندونی و آسیبهای آرنج نیز به کار میرود و همچنین میتوان از این روش درمان برای کشیدگیهای عضلانی و تاندونی نیز استفاده کرد.
این متخصص پزشکی ورزشی گفت: در حال حاضر استفاده از این روش درمانی به ورزشکاران کمک میکند که هر چه زودتر به عرصه رقابت برگردند.
وی در پایان عنوان کرد: معمولاً پس از چند روز از تزریق PRP این پلاکتها اثرات ترمیمی را از خود نشان میدهند و همچنین عموماً توصیه میشود تا چند نوبت و با فواصل حدود یک ماه تزریق PRP انجام شود.
انتهای پیام/
[ad_2]