» مطالب گذشته » سوابق اعضای جدید جامعه روحانیت مبارز/شاگردان امام روح‌الله(ره) در مهمترین تشکل سیاسی روحانیت
مطالب گذشته

سوابق اعضای جدید جامعه روحانیت مبارز/شاگردان امام روح‌الله(ره) در مهمترین تشکل سیاسی روحانیت

۲۴ مرداد ۹۵ 1۰6

[ad_1]

گروه احزاب خبرگزاری تسنیم- حامد زمانی: جامعهٔ روحانیت مبارز که نهادی دینی، روحانی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است با انگیزه‌ای دینی و با شعار حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۴۲ شکل گرفت.

** تشکیل نخستین هسته

نخستین هسته جامعه روحانیت مبارز در سال ۱۳۵۶ به تاکید امام خمینی(ره)  تشکیل شد. برنامه‌ریزی راه‌پیماییها، سخنرانی در مساجد، تهیهٔ شعارها، و هماهنگی و سازماندهی مبارزه ضد حکومت پهلوی عمدتاً برعهدهٔ این جامعه بود.

اساسنامهٔ اولیه جامعهٔ روحانیت مبارز در سال ۱۳۵۷ تدوین و در آذر ۱۳۵۸ به توصیهٔ امام(ره) اساسنامهٔ جدیدی تنظیم و بسیاری از بندهای اساسنامهٔ پیشین حذف و نام آن به «جامعهٔ روحانیت مبارز تهران» تغییریافت. در ۲۹ مرداد ۱۳۷۵ با تغییر در اساسنامه این تشکل نام آن به «جامعهٔ روحانیت مبارز استان تهران» تغییر کرد.

مؤسسین و اولین اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز

مؤسسین و اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز در ابتدای انقلاب اسلامی  را شخصیتهایی همچون آیات و حجج الاسلام  شهیدان بهشتی، مطهری، باهنر، مفتح، شاه‌آبادی، محلاتی و آقایان ملکی، خسروشاهی، عمید زنجانی، عرفانی، مهدوی‌کنی و  موحدی کرمانی تشکیل می‌دادند.

پس از ارتحال آیت الله مهدوی کنی در سال ۱۳۹۳، با رأی اعضا، آیت الله موحدی کرمانی که قائم مقام این تشکل بود به عنوان دبیرکل جدید انتخاب شد.

شیخوخیت جامعه روحانیت مبارز در انتخاباتها

جامعه روحانیت مبارز در تمامی انتخاباتها که پس از انقلاب اسلامی برگزار شده، نقش شیخوخیت جریان انقلابی را برعهده دارد، در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی آیت‌الله موحدی کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبازر به درخواست اصولگرایان، ریاست شورای ائتلاف اصولگرایان را برعهده گرفت.

بنا به گفته‌ برخی اعضای جامعه روحانیت، پس از سال ۸۸ و اعلام مواضع صریح اعضای جامعه روحانیت مبارز در قبال فتنه، حجج الاسلام هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی  و ناطق نوری در جلسات این تشکل روحانی حضور پیدا نمی‌کنند.

در حاضر اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز را  آیات عظام و حجج الاسلام محمد یزدی، عل اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد امامی کاشانی، محمد علی موحدی کرمانی، محسن مجتهد شبستری، سید علی اکبر غیوری، نمازی، سید هاشم حمیدی همدانی، محمد باقر محی الدین انواری، محمد علی تسخیری، علی اکبر ناطق نوری، حسن روحانی، سید رضا تقوی، سید محسن هزاوه‌ای، عبدالمقیم ناصحی، سید احمد علم الهدی، سید رضا اکرمی، غلامرضا مصباحی مقدم، حسین ابراهیمی، محمدتقی عبدوس، سید مهدی طباطبایی، احمد سالک، رضا مطلبی، سید ابراهیم رئیسی السادات، جعفر جوادی شجونی، محسن کازرونی، سید محمد ابوترابی فرد، عبدالحسین معزی، احمد مروی و مصطفی پورمحمدی تشکیل می‌دهند.

**پیوستن ۶ عضو جدید به بدنه جامعه روحانیت

بعد از انتخابات مجلس شورای اسلامی جامعه روحانیت مبارز با هدف افزایش گستره و فعالیتهای آن ۶ عضو جدید را به بدنه مرکزی این تشکل روحانی-سیاسی اضافه کردند. 

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در گفت‌وگو با تسنیم، ضمن تایید این خبر اعلام کرد:حجج الاسلام سید جمال‌الدین دین‌پرور مدیر بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه، محمدتقی رهبر امام جمعه اصفهان، منتظری دادستان کل کشور، محمدی‌عراقی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری و آیات آل‌هاشم امام‌جمعه تبریز، محسن قمی نماینده استان تهران در مجلس خبرگان رهبری به‌عنوان اعضای جدید به این جامعه روحانیت مبارز پیوستند.

به گزارش تسنیم، زندگی نامه و مهم‌ترین فعالیتهای اعضای جدید جامعه روحانیت مبارز به شرح زیر است:

**حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری

حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری در سال ۱۳۲۷ در قم متولد شد. پدرش اهل گلپایگان و مادرش اهل خمین است. پدرش در حوزه علمیه قم به تحصیل اشتغال داشته و وی تا ۶ سالگی به همراه خانواده در قم زندگی می‌کرد. بعد از آن آیت الله بروجردی پدر وی را به عنوان نماینده خود به آشتیان می‌فرستند و تا سال ۱۳۴۰ در آنجا سکونت داشته‌اند.

وی دوران تحصیلات ابتدایی را در آن شهر گذراند و پس از آن دوباره به قم بازگشت. پس از آن پدر وی مسئول دفتر آیت الله گلپایگانی شد. حجت الاسلام و المسلمین منتظری نیز به سمت تحصیل علوم دینی رفت. پدر وی از سوی آیت‌الله گلپایگانی مامور ایجاد حوزه‌ علمیه در شهرستان سنقر کلیایی شد و حجت الاسلام منتظری در همان حوزه دوران طلبگی خود را آغاز و تا سال ۱۳۴۶ در آنجا به تحصیل مشغول بود. سپس به مولد خود شهر قم برگشت و در حوزه علیمه قم اشتغال و نزد استادانی چون آیت‌الله مشکینی، آیت‌الله سبحانی، آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله گلپایگانی تلمذ کرد.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری توسط مرحوم آیت الله محمدی گیلانی در سال ۱۳۵۹ به همکاری در دادگاه انقلاب اسلامی در تهران دعوت و نخستین ابلاغ قضایی خود را در شهریورماه سال ۱۳۶۰ دریافت کرد.

وی شغل قضایی خود را از دادستانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۶۰ شروع، سپس  از اعضای موسسان سازمان قضایی نیروهای مسلح، معاون پارلمانی وزیر دادگستری در سال ۱۳۶۸، معاون اول دادستان کل کشور؛ در زمان آیت‌الله نمازی و آیت‌الله دری نجف آبادی و مشاور آیت الله شاهرودی زمان تصدی ریاست وی بر قوه قضائیه بوده است.

وی در سال  ۱۳۶۷ در معیت رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح  به تشکیل و راه اندازی آن سازمان که ترکیبی از دادستانی‌های سپاه و ارتش بود اقدام و در سال ۱۳۶۸ بنا به اقدام وزیر  وقت دادگستری به عنوان معاون پارلمانی این وزارتخانه منصوب شد.حجت الاسلام و المسلمین منتظری به مدت ۴ سال در سمت معاون اول دادستان کل کشور خدمت نمود. بعد از آن به عنوان مشاور آیت الله شاهرودی رئیس وقت قوه قضائیه به فعالیت خود ادامه داد. نامبرده یکبار در زمان ریاست آیت الله یزدی و یکبار در دوره ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی از سوی مقام معظم رهبری مسئولیت هیئت‌های بررسی راه‌های ارتقای قوه قضائیه و بازرسی ویژه از آن قوه را عهده دار شد. پس از انتصاب آیت الله آملی لاریجانی به عنوان رئیس قوه قضائیه از شهریور سال ۸۸ بر مسند ریاست دیوان عدالت اداری تکیه زد و همزمان از سوی مقام معظم رهبری به عنوان رئیس کل دادگاه ویژه روحانیت منصوب گردید. پس از اینکه حجت الاسلام و المسلمین رئیسی دادستان سابق کل کشور با حکم مقام معظم رهبری به سمت تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد، آیت الله آملی لاریجانی در حکمی حجت الاسلام و المسلمین منتظری را به سمت دادستان کل کشور منصوب کرد.

** حجت الاسلام محسن قمی

حجت الاسلام محسن قمی در سال  ۱۳۳۹ در روستای مامازند ورامین به دنیا آمد. وی در حال حاضر نمایندۀ مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری است.

معاون ارتباطات بین الملل دفتر رهبر انقلاب (از سال ۱۳۸۴تاکنون)، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها (۱۳۸۴-۱۳۷۸)، نماینده تهران در سومین دوره و چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری(۱۳۷۷ تا کنون)، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی (با حکم رهبری)، عضو مجمع جهانی اهلبیت (١٣٨٧ تا کنون)، عضو هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی (١٣٨۵-تا کنون)، نماینده شورایعالی انقلاب فرهنگی در شورایعالی جوانان، عضو شورای نمایندگان رهبری در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور (با حکم رهبری)دانشیار دانشگاه تخصصی باقر العلوم قم در گروه فلسفه، عضو هیئت نظارت بر مطبوعات (١٣٩٢ تا کنون)، عضو هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (با حکم رهبری)، تدریس در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه تهران، دانشگاه باقرالعلوم قم، موسسه آموزش و پژوهشی امام خمینی، واحد تحقیقات و….، عضو افتخاری هیات علمی جهاد دانشگاهی، عضو قراردادی هیات علمی موسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی، راهنمایی چندین پایان نامه سطح سه و چهارحوزه علمیه قم و کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاهی، ناظر طرح پژوهشی ارزیابی وضعیت فرهنگی کشور(دبیر خانه شورایعالی انقلاب فرهنگی)، عضو هیئت نظارت و ارزیابی فرهنگی و علمی کشور(به انتخاب شورایعالی انقلاب فرهنگی)، مدیر دایره المعارف علوم عقلی اسلامی وابسته به موسسه آموزشی، پژوهشی امام خمینی (۱۳۷۵_۱۳۷۷)، تدریس در مراکز و مناطق مختلف حوزه علمیه قم، عضو هیات امناء مراکز موسسات پژوهشی کشور(منطقه ۲) از جمله فعالیتهای وی محسوب می‌شود.

**حجت الاسلام سید جمال‌الدین دین‌پرور

آیت‌الله سید جمال‌الدین دین‌پرور هم اکنون رئیس بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه  است.

 آیت الله سید حسین دین پرور مشهور جمال الدین دین‌پرور در سال ۱۳۱۷ در خانواده ای مذهبی و متدین در تهران به دنیا آمد. نامبرده پس از مدتی عشق وافر او به علوم دینی وی را به سوی حوزه علمیه رهسپار کرد و پس از سالها تلاش و مجاهدت در راه علم و تحصیل به درجه اجتهاد نایل شد.

در دوران تحصیل خویش از محضر اساتید بزرگی چون مرحوم علامه طباطبائی، مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی، مرحوم آیت الله بروجردی، مرحوم آیت الله العظمی امام خمینی (ره) و … بهره‌ها برد. نامبرده در دوران حیات علمی خویش تألیفات فراوانی به رشته تحریر درآورده است.

وی هم اکنون در حوزه های علمیه تهران و دانشگاههای تهران به تدریس علوم ناب اسلامی مشغول است و در این راستا شاگردان فراوانی تربیت و تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

**حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی رهبر

حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی رهبر در تاریخ ۱۷ آذر ماه ۱۳۱۴ شمسی در زرین شهر لنجان از شهرستانهای تابعه اصفهان در خانواده متدین و متوسط متولد شد.

پس از طی دوره‌های تحصیلی موجود در منطقه به حوزه علمیه محمودیه زرین شهر(حوزه امام خمینی کنونی ) راه یافت و به فراگیری علوم حوزوی صرف ونحو منطق و اصول فقه از محضر اساتیدآن حوزه پرداخت و پس از اتمام این دوره و اخذ گواهی نامه  درسی دانشگاهی تهران وارد حوزه علمیه قم شد.

وی از محضر بزرگان علم، فقاهت، فلسفه، تفسیر، عقاید و مذاهب همچون آیات عظام بروجردی،گلپایگانی، امام خمینی (ره)، مشکینی، مکارم شیرازی و علامه طباطبایی استفاده  علمی برد و به درس خارج از فقه واصول پرداخت و در این حوزه به اخذ مدرک سطح ۳ را با نمره ی عالی از مدیریت حوزه  علمیه قم نائل آمد.

با شروع نهضت اسلامی در ایران به رهبری امام خمینی (ره) در صف یاران نزدیک آن بزرگوار در آمد و در دوره  اختناق ستمشاهی رسالت نهضت اسلامی را از طریق خطابه و منبر و نگارش در روند نهضت خدمتهای بسیاری کرد، بارها توسط ساواک و سازمانهای امنیتی رژیم پیشین تعقیب شد که پرونده قطور آن دوران، در مرکز اسناد انقلاب موجود است. محرومیت از منبر، دستگیری و زندان بخشی از رفتار رژیم پیشین با وی بود.

با تبعید امام به ترکیه و سپس نجف اشرف به اصفهان آمد و در صف انقلابیون این استان به نهضت اسلامی یاری رساند. با انقلاب اسلامی و پیروزی در سال ۱۳۵۷ در کمیته و دادگاه های اولیه انقلاب خدمت کرد. در سال ۶۱ به دعوت جامعه الصادق تهران راهی تهران شد و در طول سالهای اقامت در تهران در وزارت ارشاد و اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی و حج و زیارت در دانشگاه امام صادق (ع) و سازمان سمت (تدوین کتب درسی) به تحقیق و تدریس و مطالعه پرداخت که محصول آن بیش از سی جلد کتاب چاپ شده می باشدکه در دانشگاهها تدریس می‌شود.

در دوره هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی به نمایندگی مردم اصفهان وظیفه خدمتگذاری را به عهده گرفت.حجت الاسلام محمد تقی رهبر هم اکنون امام جمعه موقت اصفهان و مشاور فرهنگی رئیس مجلس شورای اسلامی است.

**آیت‌الله محمدی عراقی

 

آیت‌الله محمدی عراقی مهرماه سال ۱۳۳۱ هجری شمسی در شهرستان کنگاور در خانواده‌ای روحانی متولد شد. وی فرزند “شهید حاج آقا بهاء الدین عراقی” از شاگردان حضرات “آیت‌الله‌العظمی بروجردی” و “حضرت امام خمینی (ره)” است. پدری که سالیانی چند در شهر کرمانشاه کرسی تدریس او و اقامه جماعتش در “مسجد اعتمادی” را مردم متدین و فرهنگ دوست، خصوصًا اهل علم این دیار از خاطر نبرده‌اند؛ همانطور که سیره و منش رفتاری و اخلاقی پدربزرگ گرامی‌شان، “حاج‌آقا بزرگ محمدی عراقی” امام جمعه کنگاور، پس از چندین سال از رحلتش، هنوز زبانزد عام و خاص این منطقه است. مادر بزرگوار ایشان “حاجیه خانم هاجر ساری اصلانی” از خانواده‌های اصیل استان کرمانشاه، استاد تعلیم قرآن بود.

وی از شاگردان مدرسه علمیه آیات شهید “بهشتی” و “علی قدوسی” است که دوره عمومی دروس و رشته‌های تخصصی فلسفه و علوم قرآنی و همچنین دروس سطح حوزه را نزد آیات عظام و حجج‌اسلام آقایان: “مشکینی، خزعلی، احمدی میانجی، جنتی، حرم پناهی و آدینه وند” تلمذ کرده و سپس برای گذراندن سطوح عالی حوزه و دروس خارج و علوم روز محضر حضرات آیات: “میلانی، علامه طباطبائی، جوادی آملی، میرزا علی آقا فلسفی، مصباح یزدی، حسن‌زاده آملی، حاج آقا مجتبی تهرانی، شهیدان بهشتی و قدوسی، امینی نجف آبادی و مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) شرفیاب و کسب فیض کرده است.

از سوی دیگر، چون مرحوم حاج آقا بزرگ، از یاران امام (ره) به شمار می‌رفت، شهید محمدی عراقی، نیز به موازات تحصیل علم و معرفت، به جرگه یاران نزدیک امام (ره) پیوست.

از خدمات شهید محمدی عراقی می‌توان به “تقریرات درس اصول فقه حضرت امام خمینی (ره)”، “تأسیس کتابخانه‌ای برای عموم مردم کرمانشاه”، “تدریس و تحقیق در حوزه‌های علمیه قم وکرمانشاه” و “تشکیل کلاسهای علمی و جلسات پرسش و پاسخ علوم دینی در بین جوانان و نوجوانان” اشاره کرد.

**آیت‌الله سید محمدتقی آل هاشم

آیت‌الله سید محمدتقی آل هاشم در سال ۱۳۱۳ ش برابر با ۱۳۵۳ق در خانواده‌ای اهل علم و تقوا در تبریز دیده به جهان گشود.

سید محمدتقی از سنین کودکی، قرآن و علوم دینی از محضر بزرگانی چون آخوند ملأ رسول ایمانی، ملأ ابراهیم شکری، آخوند ملأ احمد جعفری و آخوند ملأ ابراهیم صدری آموخت. سپس به‌طور رسمی وارد حوزه علمیه تبریز شد و مشغول تحصیل علوم دینی شد. وی پس از ده سال تحصیل در تبریز برای تکمیل دروس در سال ۱۳۷۵ هـ. ق راهی حوزه علمیه نجف شد.

آیت‌الله آل هاشم پس از یک سال اقامت در نجف و بهره‌مندی از علمای آن سامان به ایران بازگشت و در قم رحل اقامت افکند. وی در قم از محضر آیات عظام سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی، امام خمینی و سید حسین بروجردی استفاده کرد. آنگاه در مشهد اقامت گزید و نزد بزرگانی چون حضرات آیات: سید حسین فقیه سبزواری، سید محمدهادی میلانی، و سید موسی اردبیلی به تکمیل دروس حوزوی پرداخت.

آیت‌‌الله سید محمد تقی آل هاشم هم‌اکنون امام جمعه موقت تبریز است.

انتهای پیام/

[ad_2]

لینک منبع

قالب وردپرس پوسته وردپرس پلاگین وردپرس وردپرس سئو وردپرس

به این نوشته امتیاز بدهید!

سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس

  • ×

    با ما در ارتباط باشید