» فرهنگی، هنری » سینما و تئاتر » پیشینه نامگذاری خیابان «خالد اسلامبولی»
سینما و تئاتر

پیشینه نامگذاری خیابان «خالد اسلامبولی»

۲۶ فروردین ۹۶ 0۰114

[ad_1]

به گزارش خبرنگار تاریخ خبرگزاری فارس، پردیس سینمایی آزادی در تقاطع خیابان‌های شهید بهشتی و خالد اسلامبولی قرار دارد؛ خیابانی که این روزها مرکز فروش عطر و ادکلن و همچنین ادارات و شرکت‌های دولتی و خصوصی است.

البته هنوز هم عده بسیاری این خیابان را با نام قدیم آن یعنی «وزرا» می‌شناسند، هر چند اندکی کنکاش در تاریخ نشان می‌دهد در این خیابان هیچ وزیری ساکن نبوده و به دلیل سکونت افرادمتمول و دارای مقام و منصب، به «وزرا» مشهور شده بود.

 


خالد اسلامبولی پس از دستگیری

 

پس از ترور انقلابی «انور سادات» رئیس‌جمهور مصر توسط «خالد بن احمد شوقی اسلامبولی»، خیابان وزرا به نام این عضو شهید سازمان جهاد اسلامی مصر تغییر نام داد.

عضو گروه جهاد اسلامی مصر بود که به همراه تنی چند از همرزمان مسلمانش، «فرعون مصر»‌را در روز ششم اکتبر ۱۹۸۱ (مهرماه ۱۳۶۰) ترور کرد و خودش نیز در پانزدهم آوریل ۱۹۸۲ در ۳۴ سالگی اعدام شد.

نامگذاری خیابانی در تهران به نام او، اقدامی در راستای فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر قطع روابط ایران با مصر بود. حضرت امام به دلیل «پیمان کمپ دیوید» (سازش مصر با رژیم اشغالگر اسرائیل) این فرمان را صادر کردند.

دو دهه بعد و در زمان دولت اصلاحات، تلاش‌هایی برای برقراری ارتباط میان دو کشور صورت گرفت، اما یکی از شروط آن روز دولت مصر، تغییر نام خیابان خالد اسلامبولی بود. سخنگوی وقت وزارت امورخارجه این موضوع را طی نامه‌ای در بهمن ۱۳۸۳ به شورای شهر فرستاد، اما بیانیه انصار حزب‌الله موجب شد این موضوع مسکوت بماند.

موضوع تغییر نام این خیابان، هنوز هم مورد توجه مصری‌هاست، چرا که سازمان جهاد اسلامی مصر بعدها از مسیر خود منحرف و به القاعده و طالبان نزدیک شد. اما مسلم این است که سازمان مذکور در زمان «خالد بن احمد شوقی اسلامبولی» بر حق بود و تصمیم این افسر انقلابی شایسته تقدیر است.

انتهای پیام/

[ad_2]

لینک منبع

ثبت شرکت سئو سایت

به این نوشته امتیاز بدهید!

سید وحید احدی نژاد .روابط عمومی هیات خدام الرضا کانونهای خدمت رضوی -خبرنگار حوزه دولت ومجلس

  • ×

    با ما در ارتباط باشید